Škodovy závody v době velké hospodářské krize - Kmoch, Jakub; Skřivan, Aleš, 1973-; Szobi, Pavel, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Práce se zabývá vlivem Velké hospodářské krize na koncern Škodovy závody. Podnik hrál klíčovou roli už pro monarchii koncem 19. století. Při budování koncernu si Škodovka prošla všemožnými ekonomickými i politickými vlivy. Jedním z nejzásadnějších byla Velká hospodářská krize. Vliv krize na podnik, omezil výrobu, obrat, zisk, stavy zaměstnanců a další ekonomické ukazatele. Škodovka krizi překonala bez dlouhodobých úhon a od roku 1934, kdy krize končila ve světě, se podniku podařilo zlepšit situaci koncernu. Rok 1935 představoval růst většiny ukazatelů podniku a odeznění efektu krize.
Vedoucí práce: Aleš Skřivan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses