Demografická studie města Rokytnice nad Jizerou - Spišiaková, Kateřina (2016)
Ve své bakalářské práci Demografická studie města Rokytnice nad Jizerou se zabývám analýzou vybraných demografických ukazatelů, které jsou do budoucna pro obec velmi důležité. Jedná se především o počet obyvatel, věkovou a pohlavní strukturu, ekonomickou aktivitu a bytový fond obce. Práce se rovněž zabývá i výpočtem prognózy do roku 2063, kde je zobrazen vývoj všech vybraných demografických ukazatelů. V závěru této práce je provedeno dotazování místních obyvatel a zjišťování, jak se jim v Rokytnici nad Jizerou žije. Tento dotazník ukazuje názor na město z pohledu obyvatel.