Vývoj vzdělanosti populace ČR v letech 1998-2012 : problémy a doporučení - Kaparykha, Kanstantin; Pavera, Libor, 1972-; Krpálková-Krelová, Katarína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se zabývá formulací pojmu vzdělanost, zkoumá vývoj vzdělanosti v čase mezi roky 1998 až 2012 v kontextu mezinárodních výzkumů dovedností dospělých (SIALS a PIAAC). Součástí práce je analýza závislosti míry nezaměstnanosti skupiny absolventů bez maturitního vysvědčení na počtu absolventů vysokých škol. Dále tato diplomová práce přináší řadu doporučení ke zkvalitnění vzdělávacího systému České republiky ve směru vyšší vzdělanosti jeho účastníků a také lepší uplatnitelnosti českých absolventů středních škol na trhu práce.
Vedoucí práce: Libor Pavera
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství ekonomických předmětů pro střední školy [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses