SWOT analýza neziskové organizace - Borsuková, Lucia (2016)
Cieľom tejto diplomovej práce je vypracovanie SWOT analýzy Nadácie Via prostredníctvom ktorej budú odhalené potenciálne príležitosti a hrozby pre danú organizáciu a jej súčasné silné a slabé stránky. V teoretickej časti práce sú vysvetlené základné pojmy, teoretické východiská a samotný proces týkajúci sa tvorby SWOT analýzy. Popísaná metodika a zvolené metódy sú následne využitá v časti praktickej na príklade Nadácie Via. Pre odhalenie potenciálnych príležitostí a hrozieb z vonkajšieho prostredia je využitá PEST analýza podporená základnou analýzou časových rád. K odhaleniu vnútorného potenciálu organizácie v podobe silných a slabých stránok organizácie je využité hodnotenie vývoja vytipovaných parametrov organizácie v zrovnaní s analogickými organizáciami. V závere práce sú zhrnuté dôležité informácie získané prevedenou analýzou a navrhnuté odporučenia pre danú organizáciu.