Produkční zajištění multimediálního projektu GOLEM - Marková, Klotylda (2015)
Tématem diplomové práce je analýza multimediálního projektu GOLEM, který nese dva různé na sebe navazující výstupy: divadelní (GOLEM Štvanice) a filmový (GOLEM Cube). První část práce se zabývá specifiky imerzivní divadelní formy, která byla na české divadelní scéně zpracována vůbec poprvé, a produkčního zajištění na ploše podmínek pražské divadelní tvorby. Druhá část se zabývá řešením problému audiovizuálního zachycení divadla v netradičním prostoru a následného vývoje technického řešení pro všechny fáze tvorby filmového záznamu inscenace s důrazem na zachování její autenticity a dále instalací projekčního mechanismu. Na základě této případové studie přípravy imerzivní inscenace a metodického plánu jejího natáčení dochází k vymezení základních předpokladů úspěchu budoucích podobných projektů a zamyšlení nad možnostmi uplatnění poznatků v dalších oblastech.