Daňové úniky a transferové ceny - Košťáková, Eliška (2016)
Cílem diplomové práce je vysvětlit daňový únik, zodpovědět otázku, kdy se jedná o daňový únik, vyhnutí se dani a daňový trestný čin. Dále charakterizovat metody měření daňových úniků a opatření proti nim zaváděná na národní i mezinárodní úrovni. Tohoto cíle je dosaženo prostřednictvím analyticko-syntetických metod využitých v první až třetí kapitole diplomové práce. Hlavním cílem práce je využít externí zdroje informací pro stanovení převodních cen k čemuž využívám drobné ekonomické modely. Pro dosažení tohoto cíle práce je nejprve vysvětlen princip tržního odstupu, srovnávací analýza a následně představeny jednotlivé metody stanovení převodních cen. Diplomová práce se rovněž zabývá zhodnocením jednotlivých transferových metod, a to za použití analyticko-syntetických metod a metody komparace.