Ocenění podniku GZ Media a.s. na globálním trhu - Červenková, Anna (2015)
Cílem této diplomové práce je ocenění společnosti GZ Media, a.s. k 1.1.2015 v tržní hodnotě. První kapitola uvádí základní informace o společnosti. Na tuto kapitolu dále navazuje finanční analýza, která si klade za cíl zhodnotit celkové finanční zdraví společnosti pro roky 2010 - 2014. Trh, na kterém se pohybuje oceňovaná společnost a konkurenční pozice firmy je předmětem strategické analýzy, která je zakončena prognózou tržeb. Poté je provedena analýza a prognóza generátorů hodnoty, na jejichž základě je sestaven finanční plán. Celá práce je zakončena propočtem tržní hodnoty pomocí výnosové metody DCF Equity.