Vedenie rýchlo rastúcej firmy – Footshop - Hajduček, Peter; Lukeš, Martin, 1976-; Andera, Michal, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cieľom práce je analyzovať dostupné nástroje strategického riadenia a teórie zaoberajúce sa rastom firmy, teóriu aplikovať vo forme prípadovej štúdie na rýchlo rastúcu malú firmu a navrhnúť odporúčania pre riadenie podobných firiem. Teoretická časť je venovaná problematike nástrojov strategického riadenia firiem. Ďalej sa teoretická časť zaoberá porovnaním rigorózneho a agilného prístupu k riadeniu a plánovaniu rastu firmy. Analytická časť práce je písaná formou prípadovej štúdie spoločnosti, ktorá rastie o stovky percent ročne. Popisuje situácie a rozhodnutia, ktoré počas svojho pôsobenia a rastu učinila. Na konkrétnych príkladoch sú ukázané rôzne prístupy k riadeniu firmy a vyvodené odporúčania pre firmy v podobnom štádiu. Súčasťou práce je aj popis nových nástrojov a metód riadenia, ktoré firma doteraz nevyužívala. Ide predovšetkým o delegovanie vo väčšej miere, reporting, sústredenie sa na jadro podnikania a zvládnutie transformácie firmy so zachovaním jej identity.
Vedoucí práce: Martin Lukeš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses