Využití účetních dat pro informační podporu uživatelů - Brabec, Tomáš (2016)
Diplomová práce se zaměřuje na téma využití účetních dat pro informační podporu uživatelů malých a středních podniků. Práce se dotýká nejen technické stránky samotného výkaznictví a jeho zpracování. První část práce podává širší pohled na malé a střední podniky a jejich omezující podmínky, na budoucí vývoj účetní profese a nevynechává ani vhled do prezentace dat. V druhé části práce jsou uvedeny návrhy výkazů, které by mohly být součástí účetního systému, tak aby mohl lépe sloužit uživatelům v malých a středních podnicích.