Management principu 3E - defraudace a prevence v praxi - Buzek, Ondřej; Vrbová, Lucie; Menšík, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Práce pojednává o velmi aktuální problematice řízení principu 3E při rozhodování o vynakládání veřejných prostředků, zejména v kontextu evropských dotací, přičemž hlavní zaměření práce je právě pak na nedostatky v systému poskytování a kontroly veřejných prostředků. V části teoretické je důkladně rozebrán pojmový aparát, ale i relevantní teoretický, legislativní a metodický rámec. Část praktická vyhodnocuje poznatky z prověrky celkem 33 projektů financovaných jak z evropských fondů, tak i ze státního rozpočtu, v úhrnné výši 11,3 mld. CZK. Práce dále detekuje pravidelně se opakující schémata manipulací a podvodů vycházející z testované populace projektů, která pak autor kategorizuje. Závěrem práce jsou vymezeny jednak způsoby, jak uvedené podvody detekovat, a je formulováno několik návrhů a doporučení na nápravná opatření, a to jak na úrovni systému, tak i konkrétních dílčích kroků aplikovatelných na úrovni jednotlivých organizací.
Vedoucí práce: Lucie Vrbová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses