Ocenění společnosti Jan Becher - Karlovarská Becherovka, a. s. - Novotný, Jakub; Brabenec, Tomáš; Lepič, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem této diplomové práce je ocenění společnosti Jan Becher - Karlovarská Becherovka, a.s. tržní hodnotou k 31. 12. 2014. První části práce seznamují s účelem ocenění a oceňovanou společností. Dále navazuje finanční analýza, kde je zkoumáno finanční zdraví společnosti a předpoklad going concern. Následuje provedení strategické analýzy a z ní vycházející prognóza tržeb společnosti. Poté jsou prognózovány generátory hodnoty a na jejich základě vytvořen finanční plán. Závěrečná část práce se je věnována ocenění společnosti metodou DCF Entity a dále také metodou tržního porovnání, jakožto metodou podpůrnou.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses