Uplatňování DPH veřejnoprávními subjekty - obcemi - Slámová, Ivana (2016)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou daně z přidané hodnoty u obcí. V první kapitole je definován pojem veřejnoprávní subjekt. Druhá kapitola popisuje nejdůležitější ustanovení zákona o DPH se zaměřením na specifika při uplatňování daně z přidané hodnoty u obcí a hlavní charakteristiky navrhovaných změn ve zdaňování veřejnoprávního sektoru ve studii společnosti Copenhagen Economics. Praktická část je zaměřena na konkrétní příklady aplikace zákona o DPH a analýzu dopadu vybrané změny ve zdanění na daňovou povinnost obce.