Uplatňování DPH veřejnoprávními subjekty - obcemi - Slámová, Ivana; Zídková, Hana; Kramata, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou daně z přidané hodnoty u obcí. V první kapitole je definován pojem veřejnoprávní subjekt. Druhá kapitola popisuje nejdůležitější ustanovení zákona o DPH se zaměřením na specifika při uplatňování daně z přidané hodnoty u obcí a hlavní charakteristiky navrhovaných změn ve zdaňování veřejnoprávního sektoru ve studii společnosti Copenhagen Economics. Praktická část je zaměřena na konkrétní příklady aplikace zákona o DPH a analýzu dopadu vybrané změny ve zdanění na daňovou povinnost obce.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses