Role samostatných likvidátorů pojistných událostí na pojistném trhu - Močarková, Michaela (2016)
Cílem diplomové práce Role samostatných likvidátorů pojistných událostí na pojistném trhu je analyzovat jednotlivé situace a případy, které samostatný likvidátor při svém působení řeší a objasnit postupy včetně výpočtů pojistných plnění. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na specifika pojištění a technické rezervy. Práce také popisuje pracovní náplň samostatného likvidátora včetně všech aspektů, které jsou s ním spojeny. V praktické části jsou řešeny reálné situace s fiktivními údaji a jmény.