Specifika výkaznictví kótovaných fotbalových klubů - Pech, Martin (2016)
Cílem této práce je charakteristika hlavních specifik vykazování fotbalových klubů umístěných na evropských burzách. V teoretické části práce budou probrány hlavní oblasti jejich podnikání, rozbor nejvýznamnějších položek rozvahy a výsledovky a popsány specifika jejich vykazování. V praktické části práce bude proveden rozbor účetní závěrky fotbalového klubu Juventus Turín. Hlavním informačním zdrojem práce byly publikace věnované IFRS, dále pak publikace se zaměřením na ekonomiku sportovních organizací a v neposlední řadě samotná účetní závěrka Juventusu Turín.