Analýza a zhodnocení lokální marketingové kampaně "Vyrobené na Slovensku". - Šmotková, Vendula; Tahal, Radek, 1970-; Tatičová, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce se zabývá lokální marketingovou kampaní Vyrobené na Slovensku, mezinárodní farmaceutické společnosti GlaxoSmithKline s.r.o. Primárním cílem práce je komplexní analýza a zhodnocení úspěšnosti vybrané kampaně, která byla vytvořena lokálně pro slovenský trh. Práce je rozdělena do několika na sebe navazujících celků, kdy teoretická část je věnována poznatkům z marketingové komunikace, komunikačnímu mixu a hodnocení efektivity marketingových kampaní. Následuje kapitola o problematice lokálních a globálních kampaní v souvislosti s marketingovou komunikací. V praktické části je pak představena společnost GSK s.r.o. a marketingová kampaň Vyrobené na Slovensku, kdy převážná část je zaměřena na jednotlivé fáze její přípravy a samotnou realizaci. V poslední části je pak zhodnocena úspěšnost a efektivita kampaně na základě získaných prodejních dat a výsledků spotřebitelské promoce. Závěrem jsou shrnuty zjištěné skutečnosti a navržena doporučení pro tvorbu následujících obdobných marketingových kampaní společnosti GSK.
Vedoucí práce: Radek Tahal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses