Time management a jeho uplatnění při studiu - Krausová, Veronika; Hubinková, Zuzana, 1971-; Motlová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Práce s časem je téměř nezbytnost, obzvláště v akademickém prostředí. Teoretická část je zaměřená na principy time managementu a na metody, které mají potenciál být využity studenty. V praktické části jsem metodou online dotazníků zkoumala, jaký vztah mají studenti k plánování času. Více než 90 % považuje plánování času za důležité. Více než jedna třetina nezvládá své plány uskutečnit. Přes dvě třetiny respondentů cítí výčitky, pokud dají přednost něčemu, co je baví, před učením. Druhou částí praktické části byla analýza času. Tři studentky bakalářského studia vyplňovaly tabulky, kde přidávaly jednotlivým činnostem počet hodin, který nad nimi strávily po dobu čtrnácti dnů ve zkouškovém období. Následně byly tyto informace analyzovány. U všech nejvíce času zabíral spánek a hned poté učení. Formou osobního pohovoru bylo zjištěno, že všechny se s time managementem setkali a plánují si čas.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses