Analýza managementu předních pražských orchestrů - Roubíčková, Daniela; Riedlbauch, Václav, 1947-2017; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Šmíd, Ilja, 1952- (2016)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku managementu předních pražských or-chestrů. Vysvětluje pojem management a umělecký management. Charakterizuje typy neziskových organizací, kterými jednotlivé orchestry jsou, a jejich finanční plánování. Zabývá se organizačními strukturami využívanými v těchto organizacích. Cílem práce je zmapování společných znaků a rozdílů v managementu konkrétních orchestrů vy-cházejících z různosti jejich právních forem. Dalším cílem je porovnání výkonových, ekonomických a personálních ukazatelů. Práce má sloužit jako zdroj informací pro ty, které zpracované téma zajímá, vzhledem k omezenosti zdrojů týkajících se ma-nagementu orchestrů. Zároveň má být inspirací stávajícím manažerům, kteří v ní mo-hou nalézt porovnání s management ostatních orchestrů.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Vedoucí práce: Václav Riedlbauch
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: neziskové organizace; management umění; symfonické orchestry; financování; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; nonprofit organizations; arts management; symphonic orchestras; financing; bachelor's theses