Sociální podnikání na praktickém příkladu - Šváchová, Ester; Hartman, Ladislav; Plášková, Alena, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Cílem této bakalářské práce je analýza současného stavu sociálního podnikání v České republice s praktickou ukázkou příkladů dobré praxe. Teoretická část je zaměřena na vymezení definice a principů této činnosti. První polovina praktické části se zabývá podmínkami pro vznik, možnosti rozvoje a udržitelnosti v ČR. Součástí této práce je také zmapování aktuálního stavu sociálního podnikání a možnosti finanční podpory na našem území. Druhá část je věnována vybraným společnostem - Ethnocatering a Baby Office s.r.o., které umožní lepší pochopení příležitostí, úskalí, výhod, nevýhod a smysl sociálního podnikání. Závěr práce autor věnuje celkovému zhodnocení a navržení vlastních doporučení pro začínající podnikatele.
Vedoucí práce: Ladislav Hartman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses