Oceňování start-upů - Körtvelyová, Adéla (2015)
Diplomová práce je zaměřena na řešení problematické otázky jak oceňovat společnosti v rané fázi jejich životního cyklu, neboli jak oceňovat start-upy. Pojem start-up se velmi rychle rozšířil v zahraničí, především pak ve Spojených státech amerických a v Kanadě. V posledních letech se tento pojem pomalu rozšiřuje i do České republiky, avšak problematika oceňování start-upů je řešena téměř výhradně v zahraničních publikacích se zaměřením na zahraniční začínající společnosti. Cílem této diplomové práce je proto především seznámení čtenáře se základní problematikou oceňování start-upů a představení jednotlivých metod a přístupů k ocenění start-upů.