Kulturní aktivity národnostních menšin se zaměřením na řeckou menšinu - Dvořáková, Veronika, 1991-; Malcová, Zuzana, 1954-; Václav, Appl; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem diplomové práce je komplexní zmapování kulturního života národnostních menšin žijících v České republice. Práce se zaměřuje na rozbor možností podpory těchto kulturních aktivit na úrovni státu i samospráv a představení jednotlivých národnostních menšin i způsobů prezentace jejich specifické kultury. V první části jsou definovány pojmy týkající se tématu a vymezen legislativní rámec, dále jsou popsány možnosti finanční a jiné podpory kulturních aktivit. Nedílnou součástí je i charakteristika jednotlivých národnostních menšin a popis jejich kulturních aktivit. Využití analyzovaných možností v praxi práce představuje v druhé části na příkladu řecké menšiny a existujících řeckých kulturních organizací v České republice, konkrétně pak analyzuje aktivity organizace Lycea Řekyň v České republice. Výsledkem této části práce je především zhodnocení fungování organizace i formulace doporučení pro její další rozvoj.
Vedoucí práce: Zuzana Malcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses