Rozvoj zaměstnanců na pojišťovacím trhu a aktuální trendy - Smejtková, Tereza; Palíšková, Marcela, 1961-; Šmíd, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce se zabývá rozvojem zaměstnanců a aktuálními trendy. Cílem práce je analyzovat aktuální situaci v oblasti rozvoje zaměstnanců na trhu pojišťovnictví. Dalším cílem je podat ucelený přehled o úrovni rozvoje a základních trendech v této oblasti. V práci je kladen důraz na význam vzdělávání a rozvoje, zejména prostřednictvím znalostí o lidském kapitálu a konkurenceschopnosti. Součástí práce je vymezení pojmů jako učení se, rozvoj, vzdělávání nebo výcvik. Dále je práce zaměřena na firemní rozvoj a jeho začlenění do systému personální práce. Práce uvádí oblasti rozvoje zaměstnanců a jsou také popsány fáze rozvoje. Další kapitola se zabývá vybranými metodami rozvoje zaměstnanců a popisuje jejich výhody a nevýhody. V průběhu celé práce jsou zmiňovány trendy v oblasti rozvoje zaměstnanců. Přehledně jsou shrnuty a doplněny v předposlední kapitole. Praktická část řeší dotazníkové šetření mezi odborníky v oblasti rozvoje z pojišťoven a pojišťovacích makléřů v ČR. Informace získané z dotazníkového šetření jsou podpořeny polostrukturovaným rozhovorem se zaměstnancem pojišťovacího makléře. Výzkum se zabývá čtyřmi oblastmi: systémem rozvoje, metodami rozvoje a aktuálními trendy. Poslední oblast se týká interního a externího rozvoje a rozpočtu. Na základě uskutečněné analýzy jsou identifikovány problémy a navržena doporučení ke zvýšení efektivity.
Vedoucí práce: Marcela Palíšková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses