Fiskální efektivnost investičních pobídek v České republice - Pechová, Kateřina; Kubátová, Květa, 1952-; Morávková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku přímých zahraničních investic a investičních pobídek v České republice. První část práce zahrnuje literární rešerše, a to především tematicky zpracované problematiky přímých zahraničních investic a s ní souvisejících investičních pobídek. Další část práce je věnována vlivu přímých zahraničních investic na vybrané makroekonomické ukazatele a dále vývoji investičních pobídek v České republice. Hlavní část práce je potom zaměřena na výzkum fiskální efektivnosti investičních pobídek u vybraných nadnárodních společností působících v České republice z pohledu příjmové a výdajové stránky státního rozpočtu. Konkrétně jsou porovnávány příjmy a výdaje u vybraných společností za pětileté období po prvním čerpání investiční pobídky.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses