Hodnocení faktorů udržitelnosti a úspěšnosti vybraných nestátních neziskových organizací - Pecháčková, Jitka; Boukal, Petr, 1962-2022; Vávrová, Hana, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce identifikuje základní faktory úspěšnosti nestátních neziskových organizací. Z jednotlivých oblastí jejich fungování jsou vybrány měřitelné ukazatele, které jsou vyhodnoceny v rámci vybraného souboru veřejně prospěšných organizací. Přičemž hlavní pozornost je věnována oblasti strategického a finančního řízení. Pro potřeby práce bylo využito dotazníkové šetření v rámci výzkumu - Best practice v nestátních neziskových organizacích, a data ze zveřejněných výročních zpráv jednotlivých organizací. Práce představuje možnost, jak data o nestátních neziskových organizacích získat, jak s nimi pracovat, analyzovat je a vyhodnocovat.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses