Zdravotně postižení jedinci a jejich integrace v podniku - Roháč, Jan (2016)
Tématem této bakalářské práce jsou zdravotně postižení jedinci a jejich integrace v podniku. Hlavním cílem je na základě odborné literatury a výzkumu vysvětlit problematiku zaměstnávaní osob se zdravotním postižením. Teoretická část je především věnovaná vysvětlení základních pojmů, poskytnutí informací o pracovní rehabilitaci, chráněném pracovním místě a o právech a povinnostech zaměstnavatelů. Praktická část se zaměřuje na zpracování statistických údajů nezaměstnanosti a příspěvků na zaměstnávání zdravotně postižených osob na základě informací Integrovaného portálu Ministerstva práce a sociálních věcí. Součástí práce je též výzkum, který je proveden formou anonymního dotazníkového šetření, kdy cílem bylo především zjistit spokojenost zaměstnavatelů se zaměstnáváním osob se zdravotním postižením.