Komparace dopadů české a maďarské finanční legislativy na výkonnost obchodní korporace - Farkas, Orsolya; Strouhal, Jiří, 1980-; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce má za cíl porovnat daňový a účetní systém v Maďarsku a v České republice a pomocí předem zmíněné analýzy se pokusit určit, v které zemi by společnost byla výkonnější. V teoretické části jsou dopodrobna zkoumané rozdíly jednotlivých daní a účetních standardů mezi Maďarskem a Českou republikou. Následně je zmíněné teoretické východisko finanční analýzy společnosti. Praktická část je věnována využití teoretických poznatků u skutečné maďarské společnosti. Pomocí získaných poznatků jsou přepočteny, dle české legislativy, všechny položky rozvahy a výsledovky zkoumané maďarské společnosti, čímž je vytvořena nová společnost se stejnými charakteristikami, ale na území České republiky. Na konci práce je provedena finanční analýza pro porovnání dvou společností a určení, která z nich je efektivnější.
Vedoucí práce: Jiří Strouhal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses