Aktuální trendy ve výrobě a distribuci piva ve světle dlouhodobých trendů české pivní kultury (na příkladu Plzeňského Prazdroje). - Černý, Michael (2016)
Cílem diplomové práce je analýza současných a dlouhodobých trendů ve výrobě a distribuci piva na českém území. Diplomová práce se skládá z několika částí. První z nich poskytuje základní informace o vlivu pivního průmyslu na evropskou a českou ekonomiku, v další části jsou popsány trendy distribuce a výroby piva v minulosti, které ovlivnily podobu, ve které se český pivní průmysl dnes nachází. Práce je završena praktickým výzkumem, který mapuje jeden z dnešních trendů, který je dnes typický pro český pivní trh a má tak výrazný vliv na situaci v českém pivním průmyslu.