Diverzity management - postoje vysokoškolských študentov - Sakalová, Silvia; Dvořáková, Zuzana, 1960-; Vávra, Radovan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Táto diplomová práca sa zaoberá diverzitou a diverzity managementom. Cieľom práce je analyzovať ako ovplyvňuje študentov a absolventov vysokých škôl pri výbere zamestnania podpora diverzity pracovnej sily a realizácia diverzity managementu danou firmou a zároveň zistiť aké majú študenti a absolventi povedomie o diverzity manažmente, ich postoje k diverzite na pracovisku a ich názory na diskrimináciu na pracovnom trhu. Zvolenou metódou analýzy bol kvantitatívny výskum zameraný na študentov ekonomických odborov u ktorých je pomerne pravdepodobné, že budú v budúcnosti zasahovať do chodu organizácií na tých najvyšších pozíciách. Z výskumu vyplynulo, že študenti majú veľmi dobrú znalosť o diverzite, povedomie o diverzity manažmente majú študenti a absolventi pomerne vysoké avšak málo z nich sa s týmto konceptom stretlo v praxi. Väčšina z nich si myslí, že diverzity manažment ma pozitívny vplyv na výkonnosť firmy a za jeho najväčšiu výhodu považujú zvýšenie kreativity a inovatívnosti zamestnancov. Pri výbere ponuky zamestnania považujú firmy, ktoré podporujú rozmanitosť zamestnancov za atraktívnejšie.
Vedoucí práce: Zuzana Dvořáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses