Ranking - Koukal, Petr (2016)
Tato práce se zabývá rankingem deseti největších pekárenských firem v České republice v letech 2012 až 2014. Ranking je vytvořen na základě vyhodnocení souhrnné finanční výkonnosti. K tomu bylo využito bankrotně-bonitních modelů a následně i výpočtu ukazatele spread (ROE - re). V závěru práce jsou shrnuty výsledky jednotlivých firem, přičemž jako podnik s nejvyšší finanční výkonností byl vyhodnocen podnik Marlenka international, s.r.o.