Kulturní stezka - Architektura Jože Plečnika - Ulrychová, Michaela (2016)
Diplomová práce pojednává o problematice kulturních stezek, které jsou produktem kulturního cestovního ruchu. Na základě definice produktu kulturního turismu se práce věnuje klíčovým faktorům návrhu kulturní stezky. Na vybraných příkladech dobré praxe již zrealizovaných kulturních stezek definuje důležité poznatky pro vlastní návrh kulturní stezky. Tématem navrhované kulturní stezky je architektura Josipa (Jože) Plečnika, architekta aktivního v první polovině 20. století. Kulturní stezka propojí architektonické dědictví tří evropských států, České republiky, Slovinska a Rakouska.