Potencionální dopady při zavedení CFC pravidel v České republice - Škorpilová, Barbora (2016)
Tato diplomová práce má za cíl navrhnout implementaci CFC pravidel do daňového systému České republiky a analyzovat, jaké dopady by zavedení tohoto nástroje na české prostředí mělo. V teoretické části práce je zkoumáno, jaká nastavení CFC pravidel doporučuje OECD ve svém Akčním plánu BEPS a následně jak se k této problematice staví Evropská unie. Druhá část se věnuje detailnímu popisu pravidel ve vybraných zemích - ve Spojených státech amerických, Německu a Maďarsku. V praktické části je představeno, jak konkrétně implementovat CFC pravidla v České republice a jaké výhody a nevýhody by to potencionálně přineslo.