Controlling a reporting v praxi - Horák, Ondřej (2016)
Předmětem diplomové práce Controlling a reporting v praxi je zhodnocení zavedení controllingového útvaru ve společnosti Conrad Electronic Česká republika, s.r.o. a možnosti jeho následného rozvoje. Teoretická část se nejdříve zabývá definicí controllingu. Po stručném popisu jeho historie se dále věnuje jeho hlavním cílům a funkcím. Následně popisuje pozici controllera a vymezuje jeho působení vůči manažerovi. V závěru teoretické části specifikuje strategický a operativní controlling a definuje jeho úlohy. V praktické části jsou aplikovány metody controllingu na skutečném podniku. Je představena společnost Conrad Electronic Česká republika, s.r.o. a její stav před zavedením controllingu. Následně je popsán současný stav po zavedení controllingového útvaru. Na základě zhodnocení současného stavu jsou navržena doporučení na zlepšení a inovace některých oblastí, ve kterých controlling působí. V závěru je práce zhodnocena, je ověřeno potvrzení či zamítnutí hypotézy a je okomentován celkový přínos práce.