Úloha zasílatele v exportní přepravě LCL zásilky do USA - Štěpánek, Jindřich; Novák, Radek, 1960-; Bican, Danil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce pojednává o námořním exportu kusové LCL zásilky z ČR do USA z pohledu zasílatele. Zasílatel kromě samotného obstarání přepravy nabízí další přepravní služby, jako je skladování, balení nebo celní odbavení zásilky. Po vymezení pojmu zasílatelství byl popsán současný trh námořních přeprav z hlediska infrastruktury a používaných dopravních a přepravních prostředků. Pro dovozy do USA platí přísnější pravidla pro vstup zboží na americkou půdu, proto byly ve spolupráci s celní deklarací zasílatelské firmy popsány celní náležitosti, aby mohla být zásilka připuštěna k přepravě. V závěrečné části byl zpracován konkrétní obchodní případ vývozu LCL zásilky do USA.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses