Zhodnocení ekonomického vývoje a návrh strategie finančního řízení společnosti Rudolf Jelínek, a.s. - Hronská, Michaela; Špička, Jindřich, 1981-; Vávrová, Hana, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Cílem této bakalářské práce je vyhodnotit ekonomický vývoj a finanční situaci podniku RUDOLF JELÍNEK, a. s., v letech 2010-2014, posoudit vliv metanolové aféry v roce 2012 na hospodaření podniku a na základě těchto výsledků identifikovat silné a slabé stránky podniku, příležitosti a hrozby v odvětví a navrhnout doporučení pro další směřování podniku. Použitými metodami jsou PEST analýza, Porterův model pěti sil a finanční analýza včetně analýzy absolutních, rozdílových a poměrových ukazatelů, ekonomické přidané hodnoty, bonitních a bankrotních modelů a mezipodnikového srovnávání. Analýzy jsou prováděny z pohledu manažerů firmy, kteří jsou za řízení firmy zodpovědní. Zdrojem informací jsou hlavně výroční zprávy podniku, informace získané při osobním rozhovoru s panem Miroslavem Motyčkou a dále také statistiky a údaje z Českého statistického úřadu či Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky. V závěru jsou uvedeny stěžejní výsledky strategické analýzy a doporučení k nim.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses