Stárnutí populace ČR jako problém budoucnosti a otázka udržitelnosti sociální péče o seniory - Marková, Agáta (2016)
V diplomové práci s názvem "Stárnutí populace ČR jako problém budoucnost a otázka udržitelnosti sociální péče o seniory" se budu zabývat historickým vývojem poskytování sociální péče seniorům, úlohou státu v zajišťování seniorů a mapováním současných způsobů poskytování sociální péče starým lidem. V rámci svého výzkumu se pokusím zhodnotit udržitelnost tohoto systému prostřednictvím evaluačního výzkumu. Ten bude využívat, jak kvantitativní, tak kvalitativní výzkumné metody, a hodnotit systém z více úhlů pohledu, konkrétně z pohledu státu, budoucích potenciálních uživatelů a poskytovatelů služeb sociální péče. V závěru se pokusím předložit určitá doporučení, která vyplynou z výsledků výzkumu.