Možnosti spolupráce firemního a neziskového sektoru v ČR - Říšská, Zuzana (2016)
V posledních letech sledujeme vzrůstající tendenci v oblasti navazování spolupráce mezi firemními a neziskovými subjekty. Cílem diplomové práce je popsat současné možnosti této mezisektorové spolupráce v České republice a v praktické části zanalyzovat spolupráci firem a neziskové organizace Toulcův dvůr, z.s. Výzkum byl proveden formou dvojího dotazníkového šetření (mezi organizacemi na Toulcově dvoře a mezi firmami, které tyto organizace podporují) a polostrukturovaných rozhovorů, které byly vedeny s vedoucími pracovníky členských organizací Toulcova dvora. Následně byla stanovena doporučení pro další rozvoj spolupráce s firmami na Toulcově dvoře.