Zero Waste - "Valuation and business planning" pro potenciálního investora - Sedlák, Jiří; Brabenec, Tomáš; Dvořák, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Práce Zero Waste "Valuation and business planning" pro potenciálního investora má za úkol prozkoumat a ohodnotit identifikovanou tržní příležitost. Podnikatelský plán se týká založení maloobchodu s potravinami a spotřebním zbožím zaměřený na omezení negativního dopadu spotřebitele na životní prostředí, podporu lokálních pracovních míst a udržitelného způsobu obhospodařovávání půdy. Práce je založena na teoretických poznatcích z publikací uvedených ve zdrojích, které byly konfrontovány s praxí v rozhovorech s majiteli srovnatelných podniků. Výsledkem práce je výpočet současné hodnoty navrženého modelového podniku. Hodnota vypočítaná metodou diskontovaných peněžních toků ukázala, že nelze jednoznačně doporučit založení podniku. Pesimistická varianta ukazuje negativní čistou současnou hodnotu a realistická varianta ukazuje pozitivní čistou současnou hodnotu. Avšak práci je nezbytné chápat spíše jako návod pro ohodnocení podniku tohoto typu, jelikož například při odlišné formě financování či snížení počátečních investic se podnik může překlopit do verze, kterou by bylo vhodné realizovat.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses