Přístupy k ocenění společnosti Biomedica, spol. s r.o. - Koubková, Anna (2016)
Cílem diplomové práce je ocenění společnosti Biomedica, spol. s r.o. ke dni 1.1.2015 pomocí výnosové metody volného diskontovaného peněžního toku do firmy. Pro porovnání je rovněž použita účetní hodnota společnosti, která je založena na majetkovém principu. Informace je určena managementu, majitelům či potenciálnímu investorovi. První část práce obsahuje teoretické shrnutí potřebných východisek oceňování podniku a krátké představení oceňované společnosti. Stěžejní částí práce je část druhá, která obsahuje komplexní strategickou analýzu, finanční analýzu, analýzu generátorů hodnoty, finanční plán a finální ocenění společnosti. Hodnota společnosti vypočtená výnosovou metodou diskontovaných peněžních toků ve variantě FCFF činí k 1.1.2015 126 299 tis. Kč.