Obsah přílohy k účetní závěrce v ČR před a po novele účetních předpisů od 1.1.2016 - Nováková, Veronika (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá novelou účetních přepisů účinnou od 1. 1. 2016 a její vazbou na jednotlivé účetní výkazy. Důraz je přitom kladen na přílohu k účetní závěrce, která společně s ostatními výkazy tvoří nedílný celek. V teoretické části jsou uvedeny nejvýznamnější změny v účetních přepisech, které se zpravidla váží k nově zavedené kategorizaci účetních jednotek. Dále jsou popsány jednotlivé části účetní závěrky s uvedením změn, které s sebou novela v rámci jejich obsahu přinesla. Následuje detailní rozbor obsahu přílohy k účetní závěrce po novele účetních přepisů. Praktická část práce obsahuje v prvé řadě výčet informací, které příloha musela obsahovat do roku 2016 a poté analýzu 40 příloh k účetním závěrkám společností figurujících v potravinářském průmyslu ČR. Výsledky této analýzy (míra chybovosti, absence informací) jsou následně shrnuty, popsány a detailní tabulky s výsledky jsou uvedeny v příloze práce.