Ocenění podniku Modelárna Liaz, spol. s r.o. - Matějček, Jakub (2016)
Tato diplomová práce se zabývá oceněním společnosti MODELÁRNA LIAZ spol. s r.o. Hlavní činnost společnosti spočívá ve vývoji, konstrukci a výrobě dílů, nástrojů a přípravků pro automobilový, energetický a letecký průmysl. Hlavním cílem je odhad tržní hodnoty této společnosti za použití metody diskontovaných peněžních toků. Jako podpůrná byla použita metoda odvětvových multiplikátorů. Součástí práce je rovněž finanční a strategická analýza, analýza a prognóza hlavních generátorů hodnoty a finanční plán.