Hodnotenie finančnej výkonnosti podniku IMC Slovakia, s.r.o. - Štefek, Adrián; Mikan, Pavel, 1963-; Kuchár, Róbert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Cieľom tejto bakalárskej práce je zhodnotiť finančnú výkonnosť podniku IMC Slovakia, s.r.o. od roku 2010 do roku 2014, spraviť návrh na opatrenia prípadných zistený vyplývajúcich z analýzy, uviesť výhľad na budúce obdobie a porovnať výsledky podniku s vybranými podnikmi konkurencie. Táto bakalárska práca je zložená z teoretickej a praktickej časti. V teoretickej časti sú definované jednotlivé metódy analýzy a uvedené postupy pri konštrukcii a výpočte metód v praktickej časti. Medzi použité metódy analýzy patria horizontálna a vertikálna analýza, bilančné pravidla, analýza pomerových a rozdielových ukazovateľov, Du Pontova analýza, ekonomicky pridaná hodnota, bonitné a bankrotové modely a metódy medzipodnikového porovnania. Praktická časť obsahuje popis spoločnosti IMC Slovakia s.r.o., charakteristiku trhu a konkurencie a aplikáciu uvedených metód v teoretickej časti.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses