Finanční analýza a ocenění společnosti Feroplast spol. s r.o. - Ondráček, Jakub (2016)
Předmětem diplomové práce je charakteristika jednotlivých metod oceňování podniku, jež jsou v současné době používány v praxi, a také aplikace několika vybraných metod na konkrétní podnik. Pozornost je věnována zejména metodám výnosovým, jež jsou považovány za nejpoužívanější, avšak v krátkosti jsou představeny také metody majetkové a metody tržní. Při praktickém ocenění společnosti Feroplast spol. s r.o. je použita metoda diskontovaného cash flow ve variantě FCFF, metoda EVA a metoda kapitalizovaných čistých výnosů, jejichž výsledky budou v závěru porovnány. Před samotným použitím oceňovacích metod byla provedena také finanční a strategická analýza, jež představují významnou součást každého ocenění.