Vzájemné vztahy interního auditu a controllingu ve vybrané organizaci - Benešová, Kateřina (2016)
Cílem diplomové práce je vymezit role a činnosti interního auditu a controllingu a jejich zařazení do organizační struktury podniku. Obě profese jsou v mnohých ohledech velmi rozdílné, ale zároveň se v určitých směrech doplňují a překrývají. Práce se zaměřuje na vzájemný vztah těchto dvou oborů, který demonstruje jeho názornou ukázkou na praktickém příkladu v daném podniku. Přínosem této diplomové práce je odkrytí jednotlivých činností interního auditu a controllingu v konkrétní firmě. Závěry a návrhy plynoucí z diplomové práce mohou být využitelné pro další postupy managementu zkoumaného podniku.