Hodnocení a návrh strategie finančního řízení společnosti Advanced World Transport a.s. - Šubrt, Marek (2016)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit komplexní finanční zdraví a finanční řízení společnosti Advanced World Transport a.s. v letech 2009 až 2014. Tato společnost se zabývá zejména železniční nákladní dopravou. První část práce bude věnována teoretickému hledisku. Zde budou nastíněny nejrůznější metody a postupy, které se využívají zejména ve finanční analýze a dále část také v analýze strategické. Druhá část bakalářské práce bude soustředěna na praktickou aplikaci těchto metod, na základě dostupných účetních výkazů a výročních zpráv. Nejprve dojde k analýze absolutních a poté poměrových ukazatelů. V analýze poměrových ukazatelů bude zahrnuto také porovnání společnosti Advanced World Transport a odvětví. Třetí část se bude zabývat vyhodnocením finančního řízení společnosti Advanced World Transport a.s. a konkrétními návrhy z hlediska externího pozorovatele vedoucími ke zlepšení finanční strategie.