Private equity a leveraged buyout - Růžička, Jakub (2016)
Cílem práce bylo zpracovat teoretickou rešerši na téma Private Equity a Leveraged Buyout s tvorbou finančního modelu a jeho praktickou aplikací na reálné případové akvizici. Vzhledem k užšímu teoretickému zpracování této tématiky v české literatuře a charakteristickému utajení informací v tomto odvětví, bylo primárně čerpáno ze zahraničních studií a literatury, ale také z osobní diskuze s investičními profesionály a akvizičními poradci v ČR. V praktické části byl vytvořen obecný finanční model LBO v programu Microsoft Excel, pro unifikované použití různorodých LBO transakcí. Tento model byl následně použit pro analýzu LBO akvizice společnosti Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava a.s.