Private equity a leveraged buyout - Růžička, Jakub; Pláničková, Markéta; Plánička, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem práce bylo zpracovat teoretickou rešerši na téma Private Equity a Leveraged Buyout s tvorbou finančního modelu a jeho praktickou aplikací na reálné případové akvizici. Vzhledem k užšímu teoretickému zpracování této tématiky v české literatuře a charakteristickému utajení informací v tomto odvětví, bylo primárně čerpáno ze zahraničních studií a literatury, ale také z osobní diskuze s investičními profesionály a akvizičními poradci v ČR. V praktické části byl vytvořen obecný finanční model LBO v programu Microsoft Excel, pro unifikované použití různorodých LBO transakcí. Tento model byl následně použit pro analýzu LBO akvizice společnosti Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava a.s.
Vedoucí práce: Markéta Pláničková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses