Zhodnocení ekonomického vývoje společnosti Mlékárna Valašské Meziříčí, spol. s r.o. v kontextu vývoje oboru - Pauličková, Iveta; Mikan, Pavel, 1963-; Kučera, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení ekonomického vývoje společnosti Mlékárna Valašské Meziříčí, spol. s r.o. v období 2010 až 2014 s použitím vybraných nástrojů finanční analýzy a vyhodnocení stavu dané společnosti na základě srovnání s vybranými odvětvovými ukazateli skupiny CZ-NACE 10.5 Výroba mléčných výrobků. První část práce je teoretická a uvádí přehled jednotlivých metod a postupů, které jsou použity v praktické části. Praktická část uvádí profil analyzovaného podniku a pohled na situaci na trhu zpracovatelů mléka. Následuje analýza absolutních i rozdílových ukazatelů, dále jsou vyčísleny a zhodnoceny ukazatele rentability, likvidity, aktivity a zadluženosti. Z bankrotních modelů byly vybrány Index IN05 a Altmanův model. Na konec je provedena spider analýza vybraných ukazatelů ve srovnání s průměrem mlékárenského odvětví. V závěru je uvedeno shrnutí a doporučení pro další vývoj společnosti.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses