Analýza vývoje nezaměstnanosti v okrese Ústí nad Orlicí v letech 2009-2015 - Luxová, Stanislava; Kolman, Ondřej; Bartůsková, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Bakalářská práce se zabývá analýzou vývoje nezaměstnanosti v okrese Ústí nad Orlicí v letech 2009 - 2015. Kromě zhodnocení vývoje registrované míry nezaměstnanosti se práce detailněji zaměřuje na nezaměstnanost v jednotlivých mikroregionech. Dále je zkoumána struktura nezaměstnaných osob např. z hlediska délky nezaměstnanosti nebo vzdělání. Součástí bakalářské práce je dotazníkové šetření, které poskytlo pohled na problematiku trhu práce pohledem zaměstnavatelů v okrese Ústí nad Orlicí. Z provedené analýzy bylo zjištěno, že nejvíce ohroženou oblastí okresu je Českotřebovsko a Králicko, kde se zároveň na nezaměstnanosti z největší části podílejí dlouhodobě nezaměstnaní a lidé se základním vzděláním. Přestože nezaměstnanost v roce 2015 klesla v okrese Ústí nad Orlicí na 4,9 procenta, z dotazníkového šetření vyplývá, že většina zaměstnavatelů v okrese má problém s hledáním vhodných uchazečů.
Vedoucí práce: Ondřej Kolman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses