Výsledky aktivní politiky zaměstnanosti na Uherskohradišťsku v letech 2009-2014 - Štefanková, Kristýna; Kolman, Ondřej; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Cílem této bakalářské práce je provedení analýzy vybraných nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti v okrese Uherské Hradiště v letech 2009-2014 a zanalyzování tak schopnosti aktivního boje státu s nezaměstnaností v době hospodářské krize. Hlavní pozornost je věnována veřejně prospěšným pracím, společensky účelným pracovním místům a především rekvalifikacím, které jsou nejvyužívanějším nástrojem této politiky. Po provedení analýzy hrubých efektů rekvalifikací jsem dospěla k závěru, že rekvalifikace jsou efektivním nástrojem v boji s nezaměstnaností. Veřejně prospěšné práce a společensky účelná pracovní místa dokáží krátkodobě finančně podpořit uchazeče o zaměstnání, ale po uplynutí doby takové podpory tato místa v převážné většině zanikají. V závěru práce jsem navrhla doporučení, aby se aktivní politika zaměstnanosti zaměřila na skupiny osob, které jsou více ohrožené nezaměstnaností, a pro důkladnější analýzy trhu práce na úrovni okresu ÚP vést podrobnější statistická data.
Vedoucí práce: Ondřej Kolman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses