Vliv oceňování dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku na efektivnost a finanční pozici účetní jednotky v ČR - Homola, Lukáš (2016)
Tato práce pojednává o dlouhodobém hmotném a nehmotném majetku a jeho vlivu na efektivnost účetní jednotky. Nejprve jsou vysvětleny veškeré pojmy vztahující se k této problematice. Kapitoly jsou proloženy početními příklady, které se snaží zobrazit vliv oceňování dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku na efektivnost. V praktické části, kde bylo cílem zmapování způsobů pořízení a metod odpisování, jsou rozebrány výsledky dotazníkového šetření na základě odpovědí 25 účetních jednotek. V úplném závěru je porovnán závěr teoretické části s výsledkem dotazníkového šetření.